Olivno olje nas je presenetilo s svojim okusom

Olivno olje nas je presenetilo s svojim okusom

Skozi zadnjih nekaj dni, smo nekoliko eksperimentirali z našo kulinariko. To pa v smislu, da smo začeli namesto sončničnega olja, uporabljati olivno olje. Tako pa smo na to idejo prišli, ko nam je prijatelj povedal, da je on začel uporabljati olivno olje Lisjak in tako pripravi vso hrano zgolj z tem oljem, ter je bil zelo navdušen nad okusom, ki ga olivno olje da hrani.

Tako pa smo morali to probati še mi, ter smo si v trgovini kupili olivno olje in to ekstra deviško olivno olje, tako da bi lahko dobili čim bolj naraven okus olja. Ko pa smo ga prvič probali, pa moramo reči, da nas je olivno olje resnično presenetilo in to v pozitivni luči.

Tako pa smo hitro ugotovili, da je olivno olje zares dalo veliko več okusa hrani, ki smo jo pripravili z tem. Okus pa je nato predvsem spominjal na oljke in je bil tako zelo naraven, kar pa nam je bilo zelo všeč, saj je tako olivno olje hrani dodalo neko svežino po naravnih okusih.

Olivno olje nas je presenetilo s svojim okusom

Zato pa smo začeli uporabljati olivno olje v praktično vsej hrani, ki smo jo pripravljali. Na primer, olje smo dodali omakam, ter jih tako malo popestrili s tem naravnim okusom, ali pa smo ga dodali k solati, kjer smo ponovno dosegli to svežino, kar pa je bilo zares zelo okusno.

Ko pa smo se še malo pozanimali, pa smo hitro ugotovili, da je olivno olje tudi bolj zdravo od ostalih vrst olja. Tako pa je bil to zgolj še en velik plus, ki smo ga dodali k olivnemu olju. Zato pa smo sedaj prepričani, da v kulinariki ne bomo več uporabljali nobenega drugega olja, kot le še olivno olje, saj nas je to tako prepričalo, da ne vemo, če bi se sploh še lahko vrnili na katero drugo olje.