Nova vrtna ograja in zaščita pred živalmi

Nova vrtna ograja in zaščita pred živalmi

Doma imeti košček zemlje, kjer si lahko uredimo svoj vrt in tako pridelamo različno zelenjavo, je res nekaj najlepšega. Tudi sama sem si uresničila svojo željo, takoj, ko smo se preselili na podeželje. Najprej sem si uredila vrt, ki pa še ni imel ograje. Seveda sem kar kmalu spoznala, kako pomembna je vrtna ograja. Zakaj?

Nova vrtna ograja in zaščita pred živalmi

Ponoči so na moj vrt prišle živali in seveda pojedle določeno zelenjavo. Ko sem jaz to opazila, sem bila resnično jezna, kajti morala sem se precej truditi, da sem pridelala takšno lepo zelenjavo, ki pa je ponoči izginila. Tako sem še isti dan šla na vrt in izmerila, koliko metrov ograje potrebujem. Nato sem šla v trgovino in kupila ograjo. Tako je mojega moža doma čakala nova vrtna ograja. Seveda je bil presenečen, kajti prav nič ni vedel o tem, ker mu še nisem uspela povedati. Tako sem mu vse lepo razložila in on je predlagal, da se vrtna ograja postavi naslednji teden. 

Bila sem v šoku, morala sem mu razložiti, da sem jaz lahko do naslednjega tedna brez zelenjave na vrtu, ker mi bodo živali vse pojedle. Šele potem je razumel, kako se mudi in poklical prijatelje, da so še isti dan postavili ograjo. Pa sem jo imela. Vrtna ograja je bila narejena in moja zelenjava je bila zaščitena. Še dobro, da sem odreagirala tako hitro, ker danes ne bi imela čisto nič zelenjave. Na koncu sem se potolažila, ker sem jemala tako, da so se lačne živali najedle moje zelenjave. Še sedaj jim včasih nekaj nastavim pred vrtom. 

Je pa res, da če imate vrt, je vrtna ograja nujna, če želite imeti lepo zelenjavo. Živali se na podeželju ponoči gibajo na vašem posestvu in sigurno jih slastna solata privabi, da jo z veseljem pojedo in zato vas bo vrtna ograja rešila, da bo vaša zelenjava za vas in ne za živali.